free
hit counter
Skip to main content

Tijdelijke aanmeldingsstop

22 maart 2024 – Het is bijzonder druk en de wachttijd loopt te hoog uit. Daarom verwerken we voorlopig geen nieuwe aanmeldingen. Onze verontschuldigingen. Heb je je aangemeld vóór 23 maart 2024? Dan werd je aanmelding wél nog toegevoegd aan onze wachtlijst. In dat geval contacteren we je opnieuw van zodra we zicht hebben op concrete afspraakmogelijkheden.

Welkom

De Sprekerij biedt professionele psychologische hulp aan jongeren en volwassenen. Van eenvoudige luisterbereidheid tot intensieve psychotherapie. Dat gebeurt in een even rustig als centraal gelegen praktijkgebouw in Antwerpen-Berchem. Naargelang de omstandigheden zijn ook partnersessies, oudersessies,  gezinssessies of online sessies mogelijk.

De Sprekerij is een vraaggerichte praktijk. Onze klinisch psychologen en psychiaters zijn vertrouwd met de geïntegreerde aanwending van uiteenlopende psychotherapeutische behandelprincipes. Denk aan cognitieve gedragstherapie, ervaringsgerichte psychotherapie, psychoanalytische therapie en systeemtherapie. Zo kunnen we ons hulpaanbod zo goed mogelijk afstemmen op je vragen en noden. Niet andersom.

Verken de website om meer te vernemen over de mogelijkheden. Heb je vragen of opmerkingen, stuur dan een mailtje of neem telefonisch contact op. Een eerste afspraak kan je ook aanvragen met het handige aanmeldingsformulier.

Voor louter medicamenteuze hulp kan je in De Sprekerij niet terecht. Psychiatrische consultaties zijn enkel mogelijk voor wie in De Sprekerij al een psychotherapeutisch traject doorloopt.

Met welke problemen kan je hier terecht?

In De Sprekerij kan je met heel wat soorten psychologische en psychosociale problemen terecht. Zowel jongeren vanaf 14 jaar als volwassenen zijn welkom. In veel gevallen kan je bij elk van ons terecht. Bij sommige soorten problemen wend je je best tot een gespecialiseerde medewerker.

Welke hulp mag je verwachten?

Psychologische hulpverlening is menselijk maatwerk. Schijnbaar gelijkaardige problemen kunnen een heel verschillende achtergrond hebben en dus ook een andere aanpak vereisen. Daarom bestaat elk aanbod in een flexibele, vraaggerichte combinatie van elkaar aanvullende hulpvormen. 

Wie zijn wij?

Maak kennis met de klinisch psychologen en psychiaters waarop je in De Sprekerij een beroep kan doen. 

Hoeveel betaal je?

Voor een sessie van ca. 50 minuten betaal je 65 euro bij een klinisch psycholoog, 70 euro bij een klinisch psycholoog – psychotherapeut en 87 euro bij een psychiater – psychotherapeut.

Hoe maak je een afspraak?

We zijn best bereikbaar via e-mail. Om voor het eerst een afspraak aan te vragen, kan je ook het handige aanmeldingsformulier gebruiken. 

Contacteer De Sprekerij

De Sprekerij is bereikbaar per e-mail, per telefoon en per post. Een eerste afspraak kan je ook aanvragen met het handige aanmeldingsformulier

Centraal contact

Rechtstreeks contact

Neem rechtstreeks contact op met één van onze medewerkers. Ga naar de teampagina en klik verder naar de persoonlijke pagina van de medewerker van je voorkeur.

Bereikbaarheid

Trams 7 en 15 (halte de Merodeplein / Boomgaardstraat) en trams 2 en 6 (haltes Harmonie en Provinciehuis) komen heel dichtbij. Raadpleeg de website van De Lijn voor meer info.

Het dichtstbijzijnde Velo-station ligt op 150 meter op het kruispunt Grote Steenweg / Boomgaardstraat.  Een Cambio-station vind je op 200 meter aan het Provinciehuis.